۱۴۰۱ سه شنبه ۷ تير
صفحه اصلي
عضویت / ورود
ارتباط با ما
نقشه سايت
ENGLISH
*
دوباره تلاش كنيد
میزخدمت
میزخدمت الکترونیک راه آهن ج.ا.ا
خدمات دولت الکترونیک
برنامه حرکت قطارها و خرید بلیت قطار
راهنمای خرید موبایلی بلیت قطار
خدمات شناسنامه دار راه آهن ج.ا.ا
آیین نامه ها و دستورالعمل ها
بیانیه رسالت
بیانیه چشم انداز
آیین نامه ها
منشوراخلاقی
درگاه خدمات الکترونیک
تکریم ارباب رجوع
بیانیه حریم خصوصی
بیانیه توافقنامه سطح خدمات
توافقنامه سطح خدمت جا به جایی بار
توافقنامه سطح خدمت جا به جایی مسافر
توافقنامه سطح خدمت صدور بارنامه
توافقنامه سطح خدمت صدور مجوز سیر
توافقنامه سطح خدمت اعطا مجوز نمایندگی فروش بلیت
دستورالعمل بارگزاری محتویات وب سایت
خدمات مسافری
برنامه حرکت قطارها و خرید بلیت قطار
خرید موبایلی بلیت قطار
موقعیت و جانمایی(قطار،آژانس ،ایستگاه)
معرفی قطارهای مسافری
معرفی شرکت های مالک قطارهای مسافری
راهنمای جامع ثبت نام مجوز نمایندگی فروش بلیط قطار
خدمات باری
ردیابی واگن
تعرفه حمل بار
قوانین و مقررات حمل
خدمات دولت
درگاه ملی خدمات دولت
سایر خدمات
پرتال سازمانی
تلفن گویا، سامانه پیامک و ربات
ارزیابی عملکرد کارکنان
مدیریت فرآیندها
سامانه مدیریت خدمات دولت
قوانین و مقررات
مقررات مربوط به بلیت مسافری
مقررات حمل بار
کارکنان
قوانین مالی و معاملاتی
تشریفات انعقاد قرارداد
سرمایه گذاری و خصوصی سازی
مقررات صنعت ریلی
قوانین
آئین نامه ها
مصوبات
پرتال راه آهن
ملاقات عمومي
نشريات استان
تالار گفتگو
پرسش و پاسخ
سوالات متداول
تاريخچه و معرفي اداره كل
معرفی اداره کل راه آهن کرمان
تاریخچه اداره کل راه آهن کرمان
اتصال ایستگاه راه آهن زرند در سال 1350به شبکه خطوط ریلی کشور اولین اتصال یکی از شهرستانهای استان کرمان به راه آهن بوده است و ساختمان ایستگاه بین المللی زرند که نماد راه آهن ایران در جنوبشرق کشور میباشد و جزء اولین ایستگاه های جنوب شرق کشور با ترانزیت بین المللی است که پتانسیل ثبت ملی و حتی جهانی در آثار میراثی کشور را دارد.
در ادامه خط آهن زرند-کرمان در سال 1356(به طول 80کیلومتر ) به بره برداری رسید ، همچنین در ادامه مسیر ایستگاه بم در سال 1382 به شبکه ریلی پیوست.
اداره کل راه آهن کرمان بر اساس مصوبه سفر ریاست محترم جمهوری به استان کرمان در دوره اول پس ازطی مراحل مقدماتی از جمله تهیه و تصویب ساختار سازمانی در مرداد ماه سال 1387 به مرکزیت کرمان افتتاح گردید و از بهمن 1387 به صورت رسمی استقرار یافته و طی بازه زمانی یکساله تمامی فعالیتهای فنی و پشتیبانی در اداره کل راه آهن کرمان به استقلال رسید، تا شرایط توسعه و ارتقاء سطح خدمت رسانی به مردم منطقه در این رابطه بیش از پیش فراهم گردد.
مشخصات اداره کل راه آهن کرمان
استان کرمان در مجاورت استان های یزد، فارس، هرمزگان ، خراسان جنوبی وسیستان وبلوچستان واقع شده است .محدوده اداره کل راه آهن کرمان از خروجی ایستگاه اضطراری 26(2کیلومتر بعد از ایستگاه بافق) تا خروجی ایستگاه شوره گز را به طول 550کیلومتر شامل میشود که با عنایت به وجود بیش از 222 کیلومتر خطوط فرعی در مجموع 772 کیلومتر خط در محدوده این اداره کل واقع گردیده است.
لازم به ذکر است با عنایت به وجود قسمتی از خط آهن بافق به بندر عباس در محدوده استان (محدوده اداره کل راه آهن هرمزگان )به طول 295 کیلومتر(از ایستگاه قره تپه تا سیرجانو سیرجان تا جنت آباد)مجموع 845 کیلومتر خط اصلی راه آهن در استان وجود دارد.
این اداره کل دارای 146نفر پرسنل رسمی و همچنین توانسته است 830نفر از طریق بخش خصوصی جذب نماید که این روند همواره در حال رشد وافزایش است.
در این اداره کل 22 ایستگاه شامل : 3 ایستگاه تشکیلاتی به نام های کرمان، زرند و بم و 11 ایستگاه باز به نام های دره ریگ، مانی، سیریز، گلزرد، مورد، جلال آباد، پورمند، راین، تهرود، فهرج و شورگز و 15 ایستگاه بسته به نام های کاوه، سنگ، حسامی، باغین، سلطانی، جوپار، گلومک، حسین آباد، گودر، حمیدیه، دهبکری، دارزین، خواجه عسکر، خودروسازی و میل نادر قرار دارد.
این اداره کل دارای 2385دهانه پل و آبرو میباشد ،این اداره کل به خاطر شرایط خاث جغرافیایی منطقه وجود معادن وصنایع متعدد در استان و قرار گیری در مسیر ترانزیت بار از کشور پاکستان و وجود کارخانه تعمیرات واگن در ایستگاه زرند مورد توجه قرار گرفته است.
بخش مسافری:
ایستگاه کرمان به جهت اینکه مبدأ اصلی حرکت قطارهای مسافری در استان میباشد در بخش مسافری از اهمیت ویژه ای برخوردار است .دراین رابطه ایستگاه های زرند و سیریز و راین و مانی و فهرج از دیگر ایستگاه های مسافری اداره کل میباشند.
در این رابطه این اداره کل طی تعامل با شرکت قطارهای مسافری جوپار ، رجاء ، بنیاد و شرکت های خصوصی مالک و راهبر قطارهای مسافری نسبت به ارائه خدمات سیر جهت قطارهای مسافری به شرح ذیل اقدام نموده است:
قطار کرمان –تهران دو رام (یک رام هر روزه و یک رام یکروز در میان)شرکت جوپار –بنیاد
قطار کرمان-مشهد (یک رام در روز)جوپار-بنیاد
قطار تهران- کرمان-زاهدان(یک رام هر روز)جوپار –رجاء
قطار اصفهان-کرمان-زاهدان یک روز درمیان –رجاء
بخش حمل بار
برنامه ریزی برای حمل بار و جذب تقاضاهای حمل بار از اهداف اصلی این اداره کل در بخش حمل بار است.
در این راستا در سال 1397چندین مسیر باری برنامه ای در حال فعالیت است .
در محور کرمان-بافق عمده کالاهای حمل شده شامل :گندله ،ذغالسنگ و در محور کرمان –شورگز عمده کالاها شامل گندم-گازوئیل و گاز میباشد. در شش ماهه سال 97 تناژ بار حمل شده رشد چشمگیری نسبت به سال گذشته داشته است که دلیل عمده آن احداث سکوی بارگیری در ایستگاه جلال آباد و بارگیری در ایستگاه پورمند ، سیریز و بارگیری سیمان از کرمان به بندر عباس و بار سیمان صادراتی به ازبکستان و بارگیری گندله جلال آباد و بوتیا به بندر عباس است که در سال 1397 انجام شده است.
مأموریت اداره کل:
اداره کل راه آهن کرمان در راستای پاسخگویی به نیاز داخلی در زمینه حمل ریلی بار و جابجایی مسافر و انجام امور مربوط به تجهیز و توسعه خدمات و ایجاد و نگهداری و بهره برداری از خطوط و تاسیسات ریلی در تلاش است با فزایش ارزش راه آهن نزد ذینغان ، از طریق عرضه خدمات به مشتریان اقدام نماید.
تحقق و تأمین نیازها و انتظارات همزمان با بکارگیری حداکثر توان و ظرفیت از طریق 1-بهبود خدمات ]افزایش مستمر ایمنی ،سرعت ،دقت و کیفیت )2- کاهش قیمت تمام شده نسبت به سایر شقوق حمل و نقل خدمات3-گسترش خدمات و همچنین تنظیم سرعت رشد با ملاحظات پایداری بلند مدت ،روند رقابت پذیری و تعامل با محیط اجرا میگردد
شناسایی سایر فعالیتهای تخصصی
سیرو حرکت و ناوگان:
در راستای انجام مأموریتهای اصلی، فعالیتهای مرتبط با سیروحرکت قطارهای منجر به جابجایی مسافر و بار به صورت مستمر و مطابق با فرآیندهای مرسوم به انجام میرسد و آماده بکار بودن ناوگان ریلی و قطار نجات و انجام امور ترافیکی سیرو حرکت با لحاظ ایمنی و رعایت برنامه های زمانی از عمده فعالیتهای مورد تمرکز در این بخش میباشد.
تعمیر و نگهداری:
با عنایت به قدیمی بودن خطوط این اداره کل و نیاز مبرم به بازسازی تا زمان انجام عملیات بازسازی نگهداری خطوط با استفاده از نیروی انسانی مجرب در جهت ایجاد ایمنی سیر قطارها خصوصأدر بخش قطارهای مسافری از اولویتهای اداره کل میباشد که با بیش از 350نفر نیروی انسانی در حال انجام است.
کارخانجات تعمیر و اگن سازی زرندو کارخانه تعمیرات سالنهای مسافری کرمان
کارخانجات تعمیرات اساسی واگن سازی زرند از مراکز اصلی تعمیراتی واگن در سطح شبکه ریلی میباشد که علیرغم واگذاری به بخش خصوصی به لحاظ سیر واگنهای نیازمند تعمیر و توقف آنها در ایستگاه زرند عمده فعالیت ترافیکی را در محمدوه ایستگاه زرند دارا میباشد.در این کارخانجات موضوعات مزتبط با تعمیرات اساسی واگنهای باری انجام میگردد.همچنین کارخانجات تعمیر واگن کرمان که این کارکارخانجات به بخش خصوصی واگذار شده است (کویر واگن)که در آن تعمیرات اساسی واگن های باری و سالنهای مسافری انجام میشود.
علائم و ارتباطات:
در حال حاضر 4 ایستگاه دارای سیستم علائم الکتریکی میباشند و بلاکهای سیریز-مانی وسیریز –گلزرد تحت پوشش سیستم علائم الکتریکی میباشند ودر حال حاضر علائم الکتریکی مهاران در ایستگاه زرند نصب گردیده است .کلیه ایستگاه ها مجهز به سیستم انتقال فیبر نوری wri با ظرفیت 16stm میباشند و همچنین تجهیزات دیتا و پارتی لاین تصویری در 12 ایستگاه نصب گردیده است.
وایستگاه های تشکیلاتی کرمان –زرند- بم و فهرج دارای مرکز خودکار میباشندو کلیه محور تحت پوشش شبکه رادیوترانک میباشد و ایستگاه های کرمان-زرند به سیستم نظارت تصویری نصب و مورد بهره برداری میباشد.
بازرگانی و بازاریابی:
ازآنجایی که به نظر میرسد بارهای معدنی جهت جذب در راه آهن کرمان تضمین شده باشد و لیکن به لحاظ مسائل اقتصادی مشخص و معین نبودن جایگاه شرکتهای حمل و نقل ریلی و راه آهن که شریک تجاری و دارای منافع مشترک میباشد و همچنین پایین بودن سرعت بازرگانی که قطعا موجب پایین آمدن سرعت سیروحرکت قطارهای باری را موجب میگردد وباعث عدم انگیزه برای جذب بار صاحبان کالا میگرددو در اولین گام برطرف نمودن گلوگاه های ریلی در این رابطه در اولویت میباشد.همچنین با توجه به سلسله مراتب اداری و تمرکز در تصمیم گیریها در لایه های مختلف مدیرت عالی سازمان که شرایطی را به وجود آورده که اعلام نرخ تعرفه حمل و نقل ریلی نسبت به استعلام نرخ حمل جاده های در زمان طولانی انجام میشود وجذب بار همیشه با چالش هایی همراه بوده است و بنا بر همین دلایل راه آهن در مواقعی در رقابت با جاده دچار عقب ماندگی میگردد لذا هماهنگی با فورواردرها و ایجاد ارتباط با شرکتهای صاحب باراز الویت های بازرگانی ناحیه و در راستای استراتژی شرکت میباشد.
کليه حقوق محتواي اين سايت متعلق به راه آهن جمهوري اسلامي ايران مي باشد.
Powered by
Dorsa
Portal